EVALUAREA ABILITĂȚILOR COGNITIVE ALE COPILULUI ȘI ADOLESCENTULUI

EVALUAREA ABILITĂȚILOR COGNITIVE

ALE COPILULUI ȘI ADOLESCENTULUI

 education and school concept - little student girl studying at s

  • Începând cu luna decembrie, asociația Expert Psy lansează programul ”Evaluarea abilităților cognitive ale copilului și adolescentului”.
  • Prin acest program asociația Expert Psy își propune să vină în întâmpinarea nevoilor de orientare școlară și profesională ale copiilor și adolescenților prin evaluarea abilităților și a aptitudinilor cognitive, precum și a intereselor acestora pentru diverse domenii de activitate.
  • Evaluarea se va realiza pe parcursul a două ședințe în cadrul cărora va fi aplicată o baterie de evaluare a aptitudinilor cognitive (Abilitatea generală de învățare, Aptitudinea verbală, Aptitudinea numerică, Aptitudinea spațială, Aptitudinea de percepție a formei, Rapiditatea în reacții, Capacitatea decizională, Capacitatea organizatorică) și un chestionar de interese. Instrumentele utilizate sunt adaptate pe populație românească și sunt avizate de Colegiul Psihologilor din România.
  • Rezultatele evaluării vor fi cuprinse într-un Raport de evaluare care va cuprinde o descriere pe larg a abilităților măsurate și a rezultatelor obținute, raport ce va fi transmis părintelui.
  • Programul se adresează părinților și copiilor/adolescenților în vederea realizării opțiunii pentru liceu sau facultate, ori în vederea alegerii parcursului vocațional sau profesional.
  • Evaluarea va fi realizată prin aplicarea de către o echipă de psihologi membrii ai asociației Expert Psy, sub coordonarea psih. pr. dr. Armand Veleanovici.
  • Pentru informații și programări: psiholog Patricia Stan, tel. 0728 196 242, e-mail psiholog.patriciastan@gmail.com
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns