Proiecte

Asociația Expert Psy a fost prezentă la evenimentul organizat de Școala Gimnazială Nr. 156 din București, cu titlul ”Fără ură, cu toleranță”

 

 

 

 

 

Marți 14.03.2017, la Școala Gimnazială Nr. 156 din București a avut loc acțiunea publică ”Fără ură, cu toleranță” în cadrul Concursului Național ”Fără ură, cu toleranță”, organizată împreună cu elevii clasei aVIII-a B.

Celor 90 de persoane prezente li s-au prezentat informații despre drepturile copilului și impactul psihologic al fenomenului de bullying în școli.

Gabriela Dumitriu, psihoterapeut, vicepreședinte al Asociației Expert Psy a inițiat un dialog activ cu publicul format din elevi, părinți și profesori. Din discuțiile purtate a rezultat că există o corelație strânsă între situaţiile de agresiune şi încălcarea Drepturilor Copilului.

De asemenea la eveniment au fost prezenți: doi reprezentanți ai Inspectoratului Școlar al Municipiului București sector 6, reprezentantul Primăriei sector 6 în cadrul Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale Nr. 156, doi agenți principali ai Secției Nr. 21, Poliția de proximitate și reprezentanți ai media. Cei doi agenți de poliție au vorbit publicului despre violența în familie, oferind totodată și materiale informative.La finalul acțiunii publice elevi ai clasei a VIII-a B au distribuit pliante cu informații referitoare la tema concursului. Participanții la eveniment au fost încurajați să se documenteze suplimentar navigând în siguranță pe internet utilizând link-urile: http://oradenet.salvaticopiii.ro, precum și  www.facebook.com/SigurPeNet/.