Abuzul și neglijarea copilului – Armand Veleanovici

Armand VELEANOVICI, PhD  abuzul si neglijarea copilului coperta pt site

Lucrarea cuprinde aspecte privind evaluarea psihologică clinică și intervenția psihoterapeutică asupra copilului aflat în situație de abuz sau neglijare și familiei acestuia și se bazează pe cercetarea doctorală a autorului.

Cercetarea a avut scopul de a determina tulburările emoționale consecință a abuzului și neglijării la copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani și în elaborarea şi implementarea unui program psihoterapeutic de ameliorare a acestor tulburări. Obiectivele cercetării au fost elaborarea şi realizarea proiectului de cercetare prin administrarea unei serii de metode şi tehnici de investigare a abuzului și neglijării; identificarea factorilor familiali de risc pentru abuzul sau neglijarea copilului; determinarea tulburărilor emoționale consecință a abuzului sau neglijării; stabilirea prezenței sau absenței unui diagnostic psihiatric în cazul copiilor evaluați; elaborarea și implementarea unui program psihoterapeutic având ca obiectiv ameliorarea tulburărilor emoționale identificate; determinarea eficienței programului psihoterapeutic aplicat.

În cadrul cercetării a fost elaborat, implementat și verificat un program de intervenție psihoterapeutică având ca obiectiv ameliorarea tulburărilor emoționale în cazul copiilor victime ale abuzului sau neglijării. Rezultatele obținute completează informațiile prezente, lucrarea constituind fundamentul unui ghid de bune practici. Programul de intervenție psihoterapeutică  este  aplicat  de  către psihologi specializați, care își desfășoară activitatea în sistemul de protecție a copilului, în centrele și cabinetele de evaluare și consiliere sau psihoterapie pentru copiii abuzați sau neglijați și familiile acestora. Materialele lucrării sunt utilizate în predarea cursurilor universitare, masterale sau de specializare și formare profesională continuă pentru psihologi, psihoterapeuți, asistenți sociali preocupați de domeniul studiat.

  • Cartea costă 35 lei + taxe curier și poate fi comandată la tel. 0722 427 352 sau prin e-mail armand.veleanovici@gmail.com.
  • Plata se poate face în două variante:
    • prin transfer bancar, caz în care taxele de curier sunt de 10 lei pentru București (cost total 45 lei) și 12,5 lei pentru alte localități (cost total 57,5 lei);
    • ramburs, caz în care taxele de curier sunt de 19 lei pentru București (cost total 54 lei) și 22 lei pentru alte localități (cost total 57 lei). 
  • Fondurile obținute vor fi utilizate pentru susținerea obiectivelor asociației Expert Psy.

Lasă un răspuns